Zachte en kwalitatief alpacagaren


Het mooie van alpacagaren

Natuurlijk
Zacht
Warm

Alpacawol is een mooi natuurlijk product. De wol van alpaca’s is warm, extreem zacht en heerlijk licht. Bovendien is de wol ook hypoallergeen, thermo-regulerend en duurzaam. Heerlijk om je aangenaam warm te houden in de winter.

Zacht: alpacawol is buitengewoon zacht en zijdeachtig. De vezels van alpacawol zijn fijner dan die van schapenwol, waardoor ze zachter aanvoelen op de huid en niet kriebelen.
Thermo-regulatie: de vezelstructuur van alpacawol heeft uitstekende thermische eigenschappen. De wol houdt warmte vast in koude omstandigheden, waardoor het een goede isolator is. Tegelijkertijd is alpacawol ademend, waardoor het comfortabel blijft bij warmere temperaturen.
Lichtgewicht: ondanks zijn isolerende eigenschappen is alpacawol relatief licht van gewicht. Alpacawollen kleding of accessoires zitten daarom lekker comfortabel.
Hypoallergeen: alpacawol is van nature hypoallergeen. Daardoor heb je minder kans op allergische reacties in vergelijking met andere soorten wol. Mensen met een gevoelige huid kunnen alpacawol vaak verdragen zonder irritatie.
Duurzaam: De vezels van alpacawol zijn van nature erg veerkrachtig, waardoor ze bestand zijn tegen slijtage. Met het juiste onderhoud gaat je kledingstuk van alpacawol jarenlang mee.
Natuurlijke kleuren: Alpacawol bestaat in een breed scala aan natuurlijke kleuren. Variërend van wit en beige tot bruin en zwart. Daarom verven we de wol niet, waardoor de natuurlijke schoonheid van de vezels behouden blijft.

Kwaliteit

De vele positieve eigenschappen van alpacawol in combinatie met onze diepgaande kennis en onze drive om het allerbeste te bieden, zorgen voor een extreem kwalitatief product. 

Belgisch

Een puur Belgisch product. Met wol van jouw schapen of van de schapen op onze eigen alpacaboerderij. Verwerkt in onze kleinschalige spinnerij in de Vlaamse Ardennen. 

Maatwerk

Wil je de wol van je eigen alpaca's niet verloren laten gaan? Of zoek je alpacawol voor een specifiek project? We bekijken samen wat de beste optie is voor jouw project.   


Maatwerk in wol

voor modeontwerpers

Als kleinschalige spinnerij van alpacawol, werken we graag samen met ontwerpers die aan de slag willen met wol. We gaan met plezier op zoek naar de ideale alpacawol voor jouw project en we helpen je met technische aspecten zoals het kiezen van de juiste garensoort, de juiste draaddikte en het bepalen van de nodige hoeveelheid garen. Samen werken we aan unieke stukken, want jouw creativiteit en onze expertise zijn een ideale match.


Flanders Fiber Mill wol

Onze liefde voor alpaca's en voor natuurlijke producten, staan centraal in onze wolspinnerij. Met veel zorg voor de natuurlijke vezel van alpacawol, zorgen we voor een kwalitatief product. We werken ook met kleine hoeveelheden. Daardoor kunnen we elke alpaca-eigenaar helpen om een uniek product te creëren met hun eigen wol. Want we kennen de voldoening en trots om een product te produceren met wol van je eigen dieren. Dat doen we ook met de wol van onze eigen kudde. Bijvoorbeeld voor wie op zoek is naar bijzondere alpacawol voor zijn breiwinkel, breierij of modeproject.

Ontdek ons aanbod

Garen van je eigen wol

Vanaf drie kilo alpacawol (de wol van ongeveer twee dieren), kan je bij ons terecht om je eigen garen te laten spinnen. Zo gaat de wol niet verloren en heb jij kwalitatief garen in handen. 

Lontwol

Na het kaarden van de alpacawol, krijg je een eerste wolproduct: de lontwol. Ideaal voor vilten, voor volumineuze brei- en haakprojecten, voor weefprojecten met een unieke textuur, voor kunstprojecten, ...

Fleece 1x2 meter

Wil je de alpacawol gebruiken in een dekbed, als kussenvulling of als voering voor een jas? Dan verwerken we de wol voor jou in een fleece met een maximumgroote van één op twee meter. 

Rug yarn

Rug yarn is XXL garen gemaakt van ruwere alpacavezels rond een single draad. Ideaal voor allerlei creatieve projecten. Laat je fantasie dus maar de vrije loop.  

Alpacagaren op cone

Zacht alpacagaren op maat geleverd op een kegelvormige spoel. Vergemakkelijkt het afrollen van de draad en is ideaal voor grotere hoeveelheden. 

Alpacagaren in streng

Zacht alpacagaren op maat, geleverd in strengen. Ideaal voor handwerkers die willen breien of haken met wol van alpaca's. 

Copyright © 2024