Spinnen op kleine schaal


Ecologisch én

kwalitatief spinnen

Onze liefde voor alpaca’s is groot. Vandaar onze droom om aan de slag te gaan met hun wol. We werken ook met kleine hoeveelheden. Daardoor kunnen we elke alpaca-eigenaar helpen om een uniek product te creëren met hun eigen wol. Want we kennen de voldoening en trots om iets te maken met wol van je eigen dieren. Dat doen we ook met de wol van onze eigen kudde. Bijvoorbeeld voor wie op zoek is naar bijzondere alpacawol voor zijn breiwinkel, breierij of modeproject.

Daarom gaan we met de grootste zorg aan de slag met de wol die we verwerken. We kiezen voor een ecologisch proces. Bijvoorbeeld door te wassen op lage temperatuur met een speciaal voor ons ontwikkelde zeep. En in elke stap van het proces gaan we tot het uiterste om het beste uit de wol te halen. Want een fantastisch product vraagt om een kwalitatieve behandeling.

Het begon met twee alpaca’s

Founder Kurt en zijn vader zochten in 2005 naar een zinvolle bestemming voor een stuk grond. Heel toevallig werden dat twee alpaca’s. Dat was het begin van hun alpacaboerderij in de Vlaamse Ardennen die ondertussen zo’n 180 dieren telt. Hun passie voor de dieren zorgde ervoor dat ze steeds op zoek gingen naar goede alpaca’s van sterke bloedlijnen. Dieren uit Nieuw-Zeeland en Australië vormden de basis voor de kudde van vandaag. Een kudde waar heel wat alpaca’s tussenlopen die meermaals in de prijzen vielen op nationale en internationale shows.

Met liefde voor onze dieren

Dagelijkse zorg

Onze alpaca’s worden met de beste zorgen omringd. Omdat ze oorspronkelijk uit een droger en kouder klimaat komen, zorgen we voor een afdak in de wei en een droge stal. Zo kunnen ze zich altijd beschutten tegen het vochtige weer hier bij ons. We zorgen ervoor dat elk dier de nodige mineralen en vitamines binnenkrijgt en ze eten hooi naar behoefte. Uiteraard krijgen onze alpaca’s ook de nodige inentingen, controleren we de tanden en tenen, …


Een goede scheerbeurt

In de maanden april tot juni is het tijd voor de jaarlijkse scheerbeurt van de alpaca’s. Zo voelen ze zich comfortabel tijdens de zomermaanden en heeft de vacht weer voldoende tijd om aan te groeien voor de winter. Al die fijne wol laten we niet graag verloren gaan. Zo ontstond het idee voor een eigen spinnerij. We fokken ondertussen ook dieren die het uitermate goed doen qua wolproductie.

Daarom kies je voor onze spinnerij

Ecologisch

kwalitatief

Maatwerk

Jaren ervaring in onze fokkerijenCopyright © 2024